Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2012 02:53 - Синята мечта, която стана история
Автор: mrpavlov Категория: Политика   
Прочетен: 1885 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 28.11.2012 12:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
" Имало едно време.." само това ми се върти в главата когато си спомня онова видео на което се вижда как 1 милион подкрепят синята идея.. Но така се случи, че хората неразбирайки от икономика по онова време (91-01) изгубиха доверието у Костов и Со. и от тогава нещата тръгнаха надолу. Народа изгуби доверието, защото много компании (Балкан, БТК, Кремоковци и т.н.) били продадени (приватизирани) на безценица.. за жълти стотинки и по този начин СДС ощетило държавната хазна.. Само че, за да може тези компании да продължат да работят, някой трябва да им плати дълговете. Или се бъркам? Защото доколкото знам, след кризата през "97 точно тези компании са имали бая дългове, едва ли не са били пред фалит. Т.е. или държавата плаща от данъците, дълговете на едно предишно управление, или ги продава на някой, който ще плати тези дългове!! Да купувача, плаща на държавата, но също така плаща задълженията, които намира! Т.е. при всички случаи държавата е на печалба, хората, които са работили в тези компании също, но медиите явно друго са сметнали на онова време.. И така, когато се говори за СДС, се стига до Костов и когато се говори за него се стига за евтината приватизация. Но, питам аз, освен кремиковци, който и така дърпаше бая пари от бюджета, какво се случва с развитието на БТК? Ами на България еър? Оставям сами да си отговорите не са ли днес едни успешни компании...

И така след 2001 доверието на народа спада. След всичките вътрешно-партийни проблеми, през 2009 се сформира Синята Коалиция. Честно казано бях изпълнен с надежда, имах чувството, че нещо хубаво се случва. Естествено гласувах за тях. Но ето как се случи, че разни хора разбиха тази идея, мечта или както искате я наречете. И тези хора не са от ГЕРБ, от БСП или някоя друга партия, а се намират в управлението на СДС. И точно по тази причина искам само да попитам нещо.. защо в интернет постоянно се върти идеята, че Борисов е затрил СДС? Според чл 147.1 от Българската Конституция 1/3 от съдиите се избират от Народното събрание. Т.е. отговорността пада на законодателната власт като цяло, а не на партията, която има мнозинство в тази власт!! В много страни в Европа управляващи и опозиция работят заедно с оглед на това държавата да има единна позиция пред чужденстранните инвеститори в тази криза. Само в България, когато една партия се опита да работи с друга, това се определя като, че ли тази партия е патерица на онази другата. Изглежда в България Правото не е отправна точка за никой и нищо. Преди някой политик да се заиграе с разни обещания, които някои наричат "популизъм", и преди народа да е повярвал, законите вече са се произнесли дали това може или не може да се случи. Но кой да погледне...

Не казвам, че ГЕРБ не се издъни със самото предложение на Марковска, но не става дума за това. Става дума, че има едни хора, които не са съгласни с цялата процедура, казват "Не" и са изключени. Ако Петър Стоянов беше приел, Мартин Димитров и Со. бяха подкрепили, щяхме ли да говорим изобщо за ГЕРБ? Не защитавам ГЕРБ, ама изобщо. Но просто ми се иска да си изясня, защо на изпълнителната власт и се лепват всякакви вини.. или по - точно, ми се иска да поясня, защо сега не виждам да има нищо общо. Защото за да стигнем до правилен резултат, трябва да намерим истинските "виновни" (ех, тази думичка в България е доста котирана :) ). Тук имаме три ясни момента:

1) ГЕРБ иска да подкрепи избор на друга дясна партия, в което аз не виждам нищо противоконституционално!

2) Има хора, които смятат, че от самото си начало самата процедура е опорочена и против Конституцията и решават да не участват. Петър Стоянов също направи много добре като не прие, за мен той запази името си!

3) Има човек, който просто иска да се докопа до властта - Кабаиванов.

Участието на ГЕРБ е в и до т.1. При т.2 самото ръководство на СДС можеше да каже, "вижте какво, вие направихте тази каша, имате достатъчно специалисти, вие си кандидатирайте някой". Но както и да е, станалото станало. Срещата която са имали Кабаиванов и Борисов, решението, поканата към Петър Стоянов, всичките тези действия НЕ СА противоконституционални!! 

Проблемите в СДС не са от вчера, че да се обвинява днес ГЕРБ. Ако бяха от вчера нямаше да има ДСБ, че после СК, че пак да се разделят.. щеше да е онова СДС, което казват е донесло надеждата в България. За огромно съжаление, те не са способни да се разберат вътре помежду си. Както е нужна конкуренцията в икономиката и опозицията в политиката, така е нужно да има съгласни и несъгласни и дебати в партията. Така се постига прогрес! Не може всеки, който не е съгласен и има друго мнение да бъде ей така изхвърлен!

Така не може да се основе Съюз, камоли да бъде Демократичен, че пък и Силен!!




Гласувай:
1



1. apostapostoloff - СДС- тази гадна фракция на
28.11.2012 03:34
БКП, най- сетне ще гушне букета. Какви беди сториха тези отрепки на България!
цитирай
2. georgealall - нещата не стоят точно така
28.11.2012 11:21
1. Кого предлага Герб селд като се омазва - десен политик който да им е удобен.
П.Стоянов отдаван е мразен в собственат си партия. Той роди реплика като"Иване кажи си, те ще те разберат", плю царя а после се гушна с него, върна безусловон история славянобългарска, игра "рипни калнике да тпонеме да си пукнат душманите " като прездинет на българи и турци, викаше "аз съм СДС-ар" - като президент, стана лидер на СДС след като бе президент и накаря завърши с "по-добре да не влезе СДС в парламенат, но и Костов да не влезе."
От друга страна Тв.Европа наЕмил Стоняво бачка неуморно за Герб - идеята може да не е противокунститоционна, но е неморална избираше човек от СДС, който ти е удобен без да те интерусува какво мисли СДС за него.
2.петър стоянов до последно мисли, и като разбира че шансовет да не бъде избран са големи се отказва, за де не се набутва между шмарите още повече.
3. кабаиванов не се възползва от възможността за дипломатическо изтегляне, която му дава петър стоянов а решава да се държи в стил "новата хрътак на Бойко" и заявава Ще отрежем главите на девет от десет за да повишим боеспособността на десетия. тов още повече разярява останалите и втърдява позицята им (и аз да съм така щях да реагирам - някой да поставя ултиматуми). Следва логично разцепление, от което печелят Борисов и (по-малко) Костов. СДС умря.
цитирай
3. pitashtia - Наивник
29.11.2012 22:56
Синята идея беше синя мъгла, а разграбването продължи с пълна сила и при правителството на ОДС. Хората искаха Свобода Демокрация Справедливост, а получиха Опортюнизъм, Демагогия, Синекурдисване и затова не гласуваха за СДС. Бяха предадени, тяхната енергия и гняв бяха пропиляни от тарикатите, от назначената от ДС опозиция. Чети какво казва в блога си проф. Янко Янков за прехода.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mrpavlov
Категория: Политика
Прочетен: 90153
Постинги: 22
Коментари: 100
Гласове: 131
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930