Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2015 12:36 - България не се нуждае от теб
Автор: mrpavlov Категория: Политика   
Прочетен: 3785 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 12.11.2015 00:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Представете си в някой град от южна България да съществува терористична организация. Представете си Варна да иска да се отдели от България. Представете си в България да има почти 1 милион безработни, от които 60% да са на възраст между 25-34 години. Какво би било настроението на гражданите? Какви биха били перспективите на страната?

Е, всичко това се случва...в Испания. До скоро съществуваше терористична организация в Страната на Баските. Каталуня преди няколко дена обяви, че започва процес по отделяне от Испания и до 2017 ще обяви независимост. Безработицата е 22%, т.е. около 4 млн и половина, от които 60% са младежи. Не знам ако подобен сценарий се развива в България каква би била реакцията на хората, но в Испания никой не съм чул да каже „Е*ал съм и майката на тая държава“.

Още в началото на кризата през 2008, казах, че Испания ще се изправи на крака. Не защото има по-свестни политици, а защото има по-силни граждани. И го направи. В момента расте с над 3%..първенец в Европа.

Най-голямата разлика между България и всички западни страни са хората и техният манталитет. Докато в България думата „Държава“ се свързва с изпълнителната и законодателната власт, в западните страни тази дума е синоним на думата „Нация“, т.е. народ. На запад хората са наясно, че ако искат нещо да се промени, ако искат нещо да се постигне, това зависи първо от тях и после от който и да е. Никой не чака Държавата да свърши нещо. Кога ще стигнем Америка ли? Когато работим на две места и имаме собствен бизнес. Когато грешим, губим и въпреки всичко продължаваме.

Какво би била една държава без народа си? Една пуста територия. Всяка територия има нужда от управление и нация, за да се нарече „държава“, но дори управлението произлиза от народа. Записано е в първите членове на всяка европейска Конституция – „цялата държавна власт произтича от народа“. Чл 2. от Конституцията на България.

Следователно, преди да се запитаме защо стандарта на живот в България е различен от този в други западни страни, първо трябва да се запитаме по какво се различаваме от западните народи. Какво кара испанците да бъдат оптимистично настроени и да се борят въпреки, че имат много повече мотиви да се оплакват от българите? Това е най-важният въпрос, на който трябва да намерим отговор. Начина на мислене определя дествията ни, а те раждат резултати. Ако искаме да постигаме успехи трябва да започнем да гледаме на проблемите като на възможности. Няма проблем, който да не може да бъде решен. Нужна е визия, адекватен анализ на ситуацията, ресурси (капитал, хора, информация, и т.н.), и желание за действие. Ако погледнем на нещата по този начин, ще видим че България е страна на възможностите. Има толкова много проблеми за решаване, за които не е нужно да чакаме Правителството да даде инициатива.

От по-горе изброените неща, може би най-важното е „Визията“. Визията е която кара човек да вижда нещата по различен начин, да гледа в перспектива и да търси инновативни решения. Без визия човек тъпче на едно и също място. Точно това е, което се случва в България. Точно заради това в последните дни се въртят няколко текста, които станаха толкова популярни, защото един човек „Е*ава майката на държавата“. Точно заради това, един текст с нормален тон, в който се обсъждат различни мерки, идеи, проекти, не би станал популярен. Просто защото много хора не биха го разбрали. Те нямат визия.

Колко от вас познават различните образователни системи? А данъчните? А пенсионните? Колко от вас имат собствени идеи за развитието на тези системи в България (визия)? За съжаление, България едва поема по първата стъпка. В страната дебата все още се върти около оплакването, псуването, мърморенето, от колкото около идеи и предложения с обосновани аргументи. Това трябва да се промени.

Известно е, че един от големите проблеми на България е демографската криза, но има нещо много по-важно от това колко на брой граждани живеят в една страна. И това е с какво са заети те. Момента в който се намира дадена страна е съвкупност от бездействието и действието (позитивно и негативно) на отделните граждани (и основната власт, но в началото изяснихме, че тя произлиза от суверена – народът). Ако приложим това за нашата страна, въпросът дали сме по-добре от преди 1989, примерно, е погрешен. Трябва да се запитаме, можеше ли България да бъде по-добре от колкото е в момента или не? Ако се обърнем назад и видим всички грешки, на обществото и на властта, лесно ще стигнем до извода, че тези грешки са били резултат на нашите действия или бездействия. Следователно, състоянието на България в момента не се определя от колко хора живеят в нея, а какви са решенията, които взимат..и това ще продължи да бъде така, дори населението да намалява.

Каква е връзката с демографската криза и състоянието на България? Връзката е, че след тези популярни и вулгарни текстове, в които лиспва всякаква логика и идея за промяна, се замислих, че населението трябва да продължи да намалява. Онези, които смятат, че България не е за тях, че няма бъдеще, нищо не зависи от тях и всички са маскари - те трябва да си купят един еднопосочен билет, който не е повече от 100в повечето случаи, и да имат куража да се пробват в някоя от успешните за тях страни. България няма нужда от мърморковци, ругатни и т.н. България не е единствената страна с уникална история и красива природа. Това, което може да направи страната ни уникална са хората. Ето защо в България трябва да останат, и да се върнат, хората с желание за промяна, онези които не просто милеят за страната, а са сигурни, че с много труд всичко е постижимо. Онези, които са прекарали 10-15 години в чужбина и са разбрали, че и страната в която са живели е имала трудни моменти, но са преодолени, когато обществото е било сплотено. Не може да съществува сплотено общество от мърморковци.

Вие, които псувате страната, т.е. нейния народ, вие които смятате, че България не струва, че е една пропаднала страна, вие които нямате визия и не виждате перспективата, които ви е страх от провала и неуспехите.. Вие сте свободни да напуснете България. Във вас няма нищо от Ботев, Левски, Каравелов. Вие пречите на онези, които се борят да се постигне нещо по-добро, а те са много. За съжаление не са повече от вас. Не ви гоня, но няма и да се мъча да ви спирам и да ви казвам колко много България се нуждае от вас. Окуражавам ви да вземете решение. Границите са отворени, билетите са евтини. Съберете кураж поне за това и не „Е*авайте майката“ на онази държава, която мнозина се опитват да оправят. Тръгнете си тихомълком, успейте в чужбина, сменете си гражданството ако искате и бъдете горди с това. Дали ще сте нужни за България или не, зависи изцяло от вас.




Гласувай:
6



Предишен постинг

1. appen13 - Рядко ЦИНИЧНО и агресивно тъпо платено АНТИ-БЪЛГАРСКО НПО-антрефиленце !
11.11.2015 12:56
Винаги когато някой АГРЕСИВНО НЕГРАМОТЕН НПО-офисен планктон и БИВШО БЪЛГАРЧЕ, купило си дипломата в ПОМОЩНОТО УЧИЛИЩЕ за лица с ТЕЖКИ МЕНТАЛНИ ПРОБЛЕМИ и ЕВТИН СЛУГИНСКИ АНТИ-БЪЛГАРСКИ НПО-офисен ПЛАНКТОН "Нов български университет" започне да демонстрира ДИВАШКАТА СИ НЕНАВИСТ към българите и продажния си евро-колаборационизъм, изпитвам ФИЗИЧЕСКА ПОГНУСА !!!
Каква "държава" на територията на евро-германското колониално гау"България" бе неграмотно СЛУГИНСКО ПАРВЕНЮ ?
Народа ти е подложен на НЕО-КОЛОНИАЛЕН евро-ГЕНОЦИД провеждан систематично, целенасочено и АБСОЛЮТНО СЪЗНАТЕЛНО от Берлин и Брюксел и е превърната в нетен износител на евтини проститутки и евтина слугинска работна ръка за евро-германската колониална метрополия.
Когато разбереш НОТОРНИЯ ФАКТ, че Берлин и Брюксел НИКОГА, ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА няма да позволят каквато и да е положителна промяна на ОБИРАНАТА от тях колониална територия, защото СТАТУКВОТО и наетата от тях туземна колониална администрация от Герб и Ръб МУТРИ и МУТРЕСИ ПРЕКРАСНО ГИ УСТРОЙВА, и че българските евро-унтерменши ще продължат и занапред ЩЕ ПЛАЩАТ С МИЗЕРИЯТА И УНИЖЕНИЯТА СИ, ЗА ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ на германските БЮРГЕРИ и евро-германските колониални чиновничета в Брюксел. тогава много неща ще ти станат ясни !!
Когато разбереш, че "Държавата" е заменена от една наета от Берлин и Брюксел АНТИ-БЪЛГАРСКА колониална администрация, която обслужва чужд и свои криминални интереси и, че агонизиращото и мизерстващо евро-германско окупационно гау"България", подложено на съзнателен и целенасочен социално-икономически, демографски, културен, образователен, здравен и политически ГЕНОЦИД от Берлин и Брюксел, тогава ВСИЧКО ще ти СТАНЕ ЯСНО !!!!
Нещо повече, изцяло ПОДКРЕПЯМ каталунците в битката им за НЕЗАВИСИМОСТ и съм потресен от примитивните лъжи за някакъв "възход" на агонизиращата икономически и социално Испания !!!
цитирай
2. lidislidis - Според погледа ми на българка четвърт век в чужбина съм стигнала до изводите
11.11.2015 15:45
И куче да поставиш в условията на живота в ЕС и то ще пропсува.
Няма прогресирала страна в ЕС, има пропаднали 28 европейски страни в съюза
Преди да обвиняваме действието, да потърсим причина за псувните на българите
28 години затъване не са повод за нещо повече от псувни...
Относно Испания и икономиката й, преувеличено е много, тъй като се е наредила и тя на опашката на европейската криза след Гърция и останалите.
Нямат вина българите и не им е никак лесно в условията на живот, където нищо не зависи от тях и аз се чудя как оцеляват в диктатурата на самозвани и фалшиви управници, които ги рекетират повече от четвърт век.
България загива бавно, но сигурно, момче и псувните са най малкото което могат да си позволят българите. Живота на две поколения отиде по дяволите, благодарение на горните причини посочени от мен и причините посочени от колегата appen13. Не се озлобявай срещу народа си напразно. Причините за псувните са станали хронични.ечие, като си по силен от тях, защо си избягал от България? Не е редно да се ругаят и обвиняват българите в България от нас, тези които сме в чужбина, иначе се получава противо Не величай залудо чуждите .Знаем ги добре колко са напреднали...С поздрав към теб и сънародниците в Испания.
Лидия
Финландия
цитирай
3. mrpavlov - Мисля, че не сте разбрали статията ...
12.11.2015 00:42
Мисля, че не сте разбрали статията добре.. прочетете я отново. Не се озлобявам срещу народа си и не слагам всички българи под общ знаменател. Точно за това и съм цитирал, срещу какво негодувам. В мойта статия има линк към това, което точно критикувам. Проблемът е, че това е модел за много други българи.

Единствените хора, които си позволявам да критикувам са онези, които нямат куража да вземат решение и единственото, което могат е да псуват и ругаят самата страна. За това обръщам внимание, че страната, това са хората. Не си доволен, бори се. Изморил си се да се бориш, потърси по-добър живот в чужбина. Никой няма право да псува страната, защото положението, в което се намира в момента е резултат от решенията, които е взел нашият народ през всички тези години. Всеки е виновен в някакво отношение. Кого и какво псуваш тогава? Не си доволен и се отказал..ок, написал съм го в последното изречение - тръгни си тихомълком, устрой си живота както намериш за добре, ако можеш да вземеш друго гражданство и това ще те направи горд - направи го. Всичко е възможно. Този негативизам, бездействие, мърморене - това е слабост. Слаб народ, слаба държава.

И не съм избягал от България. Уча в чужбина. И както много други приятели направиха, щом завърша ще се върна. Поздрави!
цитирай
4. enjoy6 - Никой няма право да ругае народа и страната си!
13.11.2015 15:37
Подкрепям напълно написаното и оставам с надежда, че младите и с непромити мозъци българи ще спасят България! Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mrpavlov
Категория: Политика
Прочетен: 89845
Постинги: 22
Коментари: 100
Гласове: 131
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930