Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2013 12:06 - Бойко Борисов – Премиерът на народа (2)
Автор: mrpavlov Категория: Политика   
Прочетен: 2705 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 16.05.2013 01:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Точно преди два дни писах как желанието на Бойко Борисов да се хареса на народа няма да му спечели нищо, а точно обратното. Не е възможно, ако се иска да се построи една стабилна държава, при всеки протест да пада по една министерска глава. Сега обаче след поредния протест падна цялото Правителство.

Всеки има право да интерпретира по свой си начин това. Някои ще се радват, други ще се ядосват, а трети, надявам се, да имат ясна позиция за това какво трябва да се случи от тук нататък.

От чиста политическа гледна точка, нямам обяснение как може едно правителство в Испания, където има безработица 26%, и 50% из между младежите.. т.е. 6 000 000 безработни и от тях над 2 000 000 семейства, в които и двамата родители са без работа; страна където студентите тази година бяха лишени от всякакви стипендии; където има проблеми в здравеопазването, образованието, протести където се събират над 1 000 000 души и Правителството все пак да удържи? Много хора бленуват  за една такава оставка. Но малко от тях разбират, че това означава политическа криза, която веднага ще се обърне в икономическа.

 

През последните дни по улиците имаше, за една България, наистина много хора.Някои казват около 100 000 хил.. и за България са наистина много. И сред тези хора имаше такива, които скандираха „оставка“, други „национализация“, трети „вън от България“ и т.н.  и т.н. Тези 100 000 хил. представляват  около 1.5% от обществото. Можете ли да ми обясните как такъв малък процент успя да повлияе на едно правителство?! За мен е необяснимо. Независимо  кой е на власт и за коя държава става въпрос... 1.5% от обществото да повлияе върху решенията на едно Правителство по такъв начин е необяснимо. Но ето тук и поредното доказателство, че в България всичко е възможно!

 

Станалото, станало! Ако сме народ, който иска да гради, а не да руши, ще гледаме напред и първо ще се опитаме да оправим сегашното положение, а след това ще се обърнем назад да търсим отговорност на виновните!

Какво следва оттук нататък? Както вече обясних в предната си статия, исканията за национализация и изгонването на ЕРП-тата са смешни, но за да може тези протести да се окажат полезни по някакъв начин, е много важно да има добри резултати на предсрочните избори!

Какво обаче означава „добър резултат“ на едни предсрочни избори? Добър резултат, от политическа и социална гледна точка, е спечелването на тези избори от някоя партия, която да има над 50%.. т.е. пълно мнозинство. И забележете, тук не говоря за цвят на партия. Говоря, че когато има такава, която има пълно мнозинство, това означава, че народа има ясно виждане за бъдещето си. Ако в изпълнителната власт обаче влязат няколко партии (т.е. коалиция), това означава, че народа не знае какво иска.. ако към това прибавим и ниска избирателна активност, означава че и на много малко хора им пука в същност какво ще се случи през следващите години!

Единствения начин тези протести да бъдат обявени като „успешни“, и довели до някаква промяна, е на предварителните избори да има избирателна активност над 70% и една партия с пълно мнозинство. Така българското общество ще покаже, че наистина знае какво иска и че наистина иска промяна. Коя ще е тази партия зависи от нас!

Студент съм в чужбина, но и за момент не съм спрял да мисля за България. И който ме познава го знае. Затова тези дни се бях ядосал толкова на исканията на протестиращите. Вчера седемте точки на стачкуващите бяха прочетени от Премиера на пресконференция. Точка трета гласеше нещо от рода на „национализация на ЕРП-тата спазвайки европейските норми и директиви“.  С голямо извинение, кой идиот е писал тази точка? От 100 000 хил. души, не се ли намери един свястен юрист който да е наясно с европейската политика и да им каже на тези хора, колко нелогично и смешно звучи това изречение?? Аз не мога да излезя на следващите протести. Този блог е единствения начин да си изкажа мнението. Но моля ви се, вие които сте в България, погледнете другите страни как се справят с проблемите. Стига сте гледали цифри, цени и минимални заплати, а вижте начина на организация и практиките в отделните области, които в същност са довели до тези цифри!!

 

Ако обществото не знае какво иска, ще избере политици които не знаят как да си вършат работата. Не забрявайте, че след предварителните избори заплатите ви няма да бъдат европейски и тока ви няма да падне с 50%. Това е процес, в който най – важната част е началото – останалото ще дойде само! Не защитавам Борисов, но не забравяйте, че Закона за Енергетиката е приет през 2003, а приватизацията на енерго дружествата е станала след 2004, т.е. тогава се е създал този монопол. Спомнете си кои бяха тогава на власт. И ако свалихте Борисов, защото за 4 години имаше власт да промени нещата, но не го направи, не връщайте тези, които създадоха този проблем!

 

Власта е в ръцете на българина повече от всякога!






Гласувай:
7



1. kikona - Браво Мартине!
27.02.2013 23:01
В огромното шоу по медиите последните дни не се намери никой, който да анализира така точно пробемите , защо са, какво е трябвало да се направи и какво да се направи сега. Съгласен съм с почти всичко. Бих добавил,че никой не се сети, че ЕС ни наложи да плащаме за безсмислените (според мен) зелени енергии и сега ни гледат сеира, как политиците ни се обвиняват едни други за нещо, за което никой от тях няма вина. Европейските другари. Строги и справедливи...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mrpavlov
Категория: Политика
Прочетен: 90115
Постинги: 22
Коментари: 100
Гласове: 131
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930